Resepi Ayam Goreng Popcorn

Posted on
Image Result For Resepi Ayam Goreng Popcorn

Image Result For Resepi Ayam Goreng Popcorn

Resepi Ayam Goreng Popcorn Sedap 2018

  • Resepi Ayam Goreng Popcorn Mudah dan Sedap
  • Resepi Ayam Goreng Popcorn Paling Simple
  • Resepi Ayam Goreng Popcorn Lazat Sangat
  • Resepi Ayam Goreng Popcorn Warisan
  • Resepi Ayam Goreng Popcorn Nenek
  • Resepi Ayam Goreng Popcorn Tradisional

Pop! Pop! Ayam Popcorn Rangup Makan Sampai Kriuk Kriuk Buka api perlahan goreng sehingga masak dan tos. Resipi Ayam Goreng Rangup Ala KFC..Salah satu ideanya ialah resipi Ayam Popcorn ni. Mudah Apabila minyak telah panas, goreng ayam sehingga bertukar warna keemasan. Ulang proses .Resepi Ayam Goreng Tepung Rangup Atau Resepi Ayam Pop Corn. Hari ni cuti jadi kena buat breakfast utk Dhia dah lama tak buat pop corn .Hasil pencarian untuk ayam popcorn kfc. resep dada ayam,filet,potong dadu, tepung terigu, tepung maizena, merica bubuk, garam, air, minyak goreng..Lihat juga resep Ayam Popcorn Saus Keju enak lainnya! ayam,filet,potong dadu, tepung terigu, tepung maizena, merica bubuk, garam, air, minyak goreng..So hari ini, Seorang Paan nak share resepi chicken popcorn. Korang Tapi untuk gram ayam, cukuplah korang guna cawan bagi setiap satu tepung..Setiap kali pergi Giant mesti kena beli ayam popcorn. Akhirnya Apabila minyak sudah panas , goreng ayam sehingga bertukar ke warna keemasan. Toskan .Isi Ayam kat umah saya ni tak laku klau buat masak gulai, masak merah ke paprik ke. Chicken Popcorn utk anak dah siap dah habis sepinggan Resepi mudah je Jom tengok resepi nye Bahan bahan. Isi Ayam.

Resepi Ayam Goreng Tepung Rangup Atau Resepi Ayam Pop Corn. Hari ni cuti jadi kena buat breakfast utk Dhia dah lama tak buat pop corn chicken dhia favourite jadi hari ni aku try buat cara lain sikit..Masukkan ayam, bawang putih, garam dan serbuk lada hitam ke dalam mangkuk. Gaul rata dan perap selama minit. Ketepikan seketika. Di dalam mangkuk berlainan, satukan emping jagung, serbuk paprika, sedikit garam dan serbuk lada sulah. Gaul rata. Ambil ayam dan gaulkan di dalam mangkuk tepung hingga rata..Resepi Ayam Goreng Popcorn. Bahan Bahan gm dada ayam | dipotong dadu ulas bawang putih| dikisar sudu teh garam sudu the serbuk lada hitam cawan tepung cawan emping jagung | dikisar kasar sudu teh paprika sudu teh serbuk lada sulah cawan mentega biji telur | dipukul cawan minyak masak Cara .Ayam popcorn menjadi kegemaran anak saya. Setiap kali pergi Giant mesti kena beli ayam popcorn. Akhirnya berjaya juga jumpa resepi DIY macam nie.. . Masukkan ayam, bawang putih, garam dan serbuk lada hitam ke dalam mangkuk. Gaul rata dan perap selama minit. Ketepikan seketika. . Di dalam mangkuk berlainan, satukan emping jagung, serbuk ..Masukkan ayam , bawang putih , garam dan serbuk lada hitam kedalam satu mangkuk , kemudian gaul hingga sebati dengan ayam dan perap selama minit. .Di dalam magkuk berlainan , satukn emping jagung , serbuk paprika , sedikit garam dan serbuk lada sulah dan gaul sebati..Kemudian celupkan ayam ke dalam campuran telur dan juga susu segar. Kemudian glekkan pula ke dalam mangkuk breadcrumbs. Untuk coating yang agak tebal ulangi proses menyalut telur dan juga breadcrumbs. Goreng dengan minyak panas hingga keemasan. Kaedah empat Jika tak nak salut breadcrumbs, selepas perap goreng .. Goreng didalam minyak penuh sehingga perang keemasan. Ulang langkah sehingga siap..Isi Ayam kat umah saya ni tak laku klau buat masak gulai, masak merah ke paprik ke Tapiii klau wat Chicken Popcorn gerenti clear Chicken Popcorn utk anak dah siap dah habis sepinggan pun bila anak dah kenyang baru boleh snap pic popcorn yg lebih tu hehe Resepi mudah je Jom tengok resepi nye .Ayam popcorn sebenarnya hampir sama dengan ayam goreng yang biasa anda santap di KFC, bedanya ayam popcorn terbuat dari daging ayam yang dipotong kecil kecil kemudian dilumuri dengan tepung bumbu, telur dan tepung roti bread crumbs lantas digoreng hingga crispy. Karena ukurannya yang kecil membuat daging ayam mampu .

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *